Для покращення роботи сайту ми збираємо cookie для отримання інформації про досвід користувачів
OK
meteotrek.ua

Скільки "живе" станція?

Одне з основних питань, яке виникає при консультуванні нового клієнта – скільки "проживе" метеостанція, буде стабільно працювати та надавати коректні вимірювання.
Повноцінно встановлювати метеостанцій METEOTREK ми розпочали з 2017 року, коли найперші моделі станцій пройшли польові випробування та підтвердили стабільність своєї роботи.
Працюючи "у полях", ми часто зустрічаємо залишки метеостанцій інших виробників, які були встановлені раніше та можемо, як мінімум, оцінити їх технічний стан за зовнішнім виглядом.
Зрозуміло, що будь-яка метеостанція, незалежно від кількості параметрів вимірювання та їх типу, використовується у вуличних умовах. Тому всі погодні явища постійно впливають на її технічний стан. Сонце, мороз, пил, вітер, опади - все це потроху, але наносить шкоду елементам метеостанції.
Але не тільки від погодних умови залежить, скільки ж років станція буде надавати коректні дані. Для того щоб забезпечити якісну роботу станції впродовж тривалого часу, ми рекомендуємо здійснювати періодичний огляд та сервісне обслуговування станції. Для прикладу – на основному фото до публікації сама перша метеостанція METEOTREK, встановлена у 2016 році. Майже за 6 років використання на ній був змінений акумулятор, оновлені прошивки та кожного року здійснюється калібрування датчику опадів. Також, персонал слідкує за чистотою сонячної панелі, датчика опадів, плавним ходом датчиків вітру. Про те, як саме здійснювати рекомендоване сервісне обслуговування ми вже розповідали у відео.
Стан цієї метеостанції можна порівняти з іншими, що ми отримуємо на сервісне обслуговування або ремонт. На фото добре видно, що може стати з вашими метеостанціями, якщо залишити їх без нагляду.

Але головне – більшість датчиків, все одно, продовжують виконувати свою функцію, та після чистки повертаються до використання у полях.
На цих станціях були замінені лише датчики температури та вологості повітря, напрямку вітру, які втратили плавність ходу, а також оновлений корпус контролеру та "залиті" нові прошивки. Метеостанції повертаються клієнту у повністю робочому стані після сервісного обслуговування вартістю приблизно 30% від ціни нової метеостанції.
Звичайно, потрібно враховувати і моральне старіння станцій та датчиків, адже ми постійно вдосконалюємо роботу прошивок, підключаємо та тестуємо нові датчики через різні інтерфейси. Ми не можемо гарантувати вічну роботу нашого обладнання, проте можемо із впевненістю стверджувати, що метеостанції METEOTREK можуть якісно працювати як мінімум 5 років при належному відношенні та своєчасному обслуговуванні.