Для покращення роботи сайту ми збираємо cookie для отримання інформації про досвід користувачів
OK
meteotrek.ua

Навіщо аграрію точні дані про опади?

В попередніх матеріалах ми розповідали про те, навіщо аграріям в принципі метеостанції, які дані можуть збирати метеостанції METEOTREK в залежності від їх комплектації, розглядали різні кейси використання різноманітних датчиків. Сьогодні поговоримо про один з найбільш важливих показників, аналіз якого прямо впливає на врожай, незалежно від того, що саме вирощує аграрій - про опади. Для початку - чому аналіз точних показників про опади є важливим:

  1. Вплив на врожайність: Опади мають значний вплив на врожайність сільськогосподарських культур. Занадто велика або занадто мала кількість опадів може негативно позначитися на рості рослин, а отже, і на урожаї. Агрономи використовують точні дані про опади для адекватного планування поливу та інших агротехнічних заходів, які збільшать врожайність.
  2. Керування водними ресурсами: Точні дані про опади допомагають агрономам ефективно керувати водними ресурсами. Вони можуть визначити, чи необхідно додатковий полив для підтримки росту рослин, чи навпаки, чи необхідно вживати заходи для зменшення вологовмісту грунту.
  3. Запобігання хворобам та шкідникам: Занадто вологий чи сухий клімат може впливати на поширення певних хвороб та/або шкідників. Відомості про опади можуть вказати на зони, де ці проблеми можуть виникнути, дозволяючи агрономам приймати заходи для їх уникнення.
  4. Планування посівів: Знання обсягу та розподілу опадів є важливим для оптимального планування посівних робіт. Агрономи можуть враховувати інформацію про очікувані опади при визначенні оптимального часу для посівів та обробки грунту.
  5. Екологічні аспекти: Опади впливають на екологічні аспекти сільськогосподарського виробництва, такі як збереження грунтової вологи, зменшення ерозії та вплив на якість грунту. Агрономи використовують дані про опади для розробки екологічно обгрунтованих підходів до сільськогосподарського виробництва.

Всі, хто дотичні до сільського господарства, знають, що найпростіший спосіб фіксації інформації про опади є використання спеціальних мірників-колб, які показують кількість опадів з попереднього виміру у міліметрах. Але, в той же час, вони жодним чином не захищені від випаровування рідини - будь-яке, навіть не пряме, сонячне світло зменшить її кількість у найкоротші терміни.

Виходячи з цього, саме автоматизований збір даних за допомогою метеостанцій надасть максимально точні дані за доступну вартість - будь-яка стаціонарна метеостанція може бути обладнана датчиком опадів і надавати точні дані кожну годину.

Датчики опадів, які пропонує наша компанія, є двох видів - розподільною здатністю 1 мм в базових моделях або 0,2 мм для PRO-комплектацій. Знайдіть потрібну вам метеостанцію для точної фіксації кількості опадів у нашому каталозі або зверніться до наших менеджерів за консультацією.