Для покращення роботи сайту ми збираємо cookie для отримання інформації про досвід користувачів
OK
meteotrek.ua

Еволюція METEOTREK MOBI

У цьому році одному з наших ключових продуктів METEOTREK MOBI, який призначений для моніторингу погодних умов при здійсненні технологічних операцій в полі, виконується 5 років. Згадуємо основні етапи розвитку та еволюції цього рішення та хронологію подій.


Осінь 2017 року. Перше замовлення на подібний функціонал від одного з найбільших агрохолдингів України. Завдання: здійснювати моніторинг погодних умов при внесенні мінеральних добрив, а саме температури та вологості повітря, швидкості вітру. За місяць — проведення пілотного проєкту при роботі в полі. Оскільки була вже пізня осінь та обприскувачі вже не працювали, обладнання було встановлене на комбайн, а працездатність рішення підтвердження під час збору кукурудзи.

2018 рік. Продажі продукту та перші фідбеки. Слід зазначити, що навіть у перших версіях продукт працював стабільно, а побажання стосувались більше розширення функціонала: так згодом в пристрої з’являється Bluetooth, який транслює дані з Meteotrek Mobi локально на смартфон або планшет механізатора у мобільний застосунок Meteotrek Mobi під Android.

2019 рік. Значне масштабування продукту. Внаслідок масового використання поступово стає лідером серед моделей за кількістю проданих та встановлених комплектів.

2020 рік. Великі агрохолдинги ставлять завдання розробки універсального кронштейна під будь-який тип обприскувача. Безліч відряджень на огляди техніки, перші напрацювання та вдалі (та не дуже) монтажі спеціального захисту датчиків від умисного або ненавмисного пошкодження. За запитом одного з клієнтів інтеграція ультразвукового датчика швидкості та напрямку вітру.

2021 рік. Масштабні впровадження обладнання десятками, прямі інтеграції з різними програмними продуктами. Підключення та успішне тестування додаткового індикатору опадів. Відпрацювання захисних елементів та вихід на уніфіковану модель металевого захисту (яка поки що ще не дійшла до серійного виробництва). Відгалуження у метеостанцію Meteotrek Rapid, яка стає першою мобільною стаціонарною станцією та розміщується на тринозі у необхідній локації (а у 2022 році стає незамінним помічником наших артилеристів під час війни). Початок розробки комплексного функціонала для роботи з даними від Mobi у WEB-інтерфейсі Meteotrek та у новому мобільному застосунку.

2022 рік. Великі надії на якнайшвидшу перемогу України у війні та відновлення роботи по всім призупиненим напрямкам та підписаним контрактам. За словами наших клієнтів Meteotrek Mobi залишається унікальним продуктом в межах України та відмінним рішенням за співвідношенням якості та вартості.