Для покращення роботи сайту ми збираємо cookie для отримання інформації про досвід користувачів
OK
meteotrek.ua

METEOTREK - у ВНАУ

Черговий український навчальний заклад обирає METEOTREK як інструмент для проведення навчання: з кінця минулого року Вінницький національний аграрний університет також став власником метеостанцій METEOTREK, які буде використовувати у навчальному процесі. Метеостанції встановлені на науково-дослідному господарстві “Агрономічне”, яке є структурним підрозділом ВНАУ з 2012 року, є гордістю університету та використовується для практичного застосування отриманих теоретичних знань. НДГ “Агрономічне” співпрацює з найкращими світовими брендами - Bayer, FRENDT та багатьма іншими задля того, щоб студенти навчального закладу вже з самого початку долучались до найпотужніших технологій та при закінченні університету були відразу готові до роботи в агробізнесі в реальних умовах.

Провели коротке спілкування з директором НДГ “Агрономічне” Віктором Ємчиком щодо мети використання метеостанцій:

  • З якою метою ви придбали метеостанції? Для чого вам необхідні метеодані і як їх плануєте використовувати?
  • Ми переслідували 2 мети: для навчальних цілей - знайомити студентів з типами обладнання, на реальних прикладах показати як відбувається збір метеоданих, та для господарчих цілей - для планування робіт в полі, оскільки ми так само обробляємо землю як і будь-яка комерційна компанія. Загалом - для порівняння з реальними даними та з прогнозом. Щодо прогнозу - в системі METEOTREK він значно точніший, аніж на телефоні. Детально плануємо почати працювати з даними з квітня та будемо знайомити студентів з системою та метеостанціями.
  • Чи плануєте надавати студентам доступ до системи?
  • Поки що не плануємо надавати студентам безпосередній доступ до системи, можливо колись пізніше. Поки доступ маємо я, мій інженер, і плануємо надати доступ нашому керівництву. Нам потрібно буде впевнитись, що дані коректні та справжні. Проаналізувати роботу та зробити порівняння з більш “класичними” інструментами моніторингу погодних умов. Коли зрозуміємо, що дані коректні, думаю, буде багато бажаючих серед студентів зробити певні дослідження та наукові роботи, засновані на даних з системи.
  • Чому обрали саме Meteotrek?
  • Мали кошти, які була можливість використати для розвитку нашого господарства. Обговорили з керівництвом та вирішили купити саме метеостанції. Я побачив метеостанцію у Лімагрейн, представники якої вже мені порекомендував зв'язатись з вами. Приємно, що будемо використовувати метеостанції саме українського виробництва.

Зі свого боку команда METEOTREK завжди надихається тим, що в Україні з'являється все більше навчальних закладів, які прагнуть зацікавити студентів передовими інноваційними технологіями, вивести освіту на новий рівень, долучити до навчального процесу ті технології, з якими майбутні спеціалісти аграрної сфери будуть працювати після отримання перших посад в аграрному бізнесі.

Бажаємо успіхів студентам ВНАУ та інших навчальних закладів, які вже працюють з нашою системою або планують стати нашими користувачами найближчим часом.