Для покращення роботи сайту ми збираємо cookie для отримання інформації про досвід користувачів
OK
meteotrek.ua

Технології для покращення економіки агровиробництва

Вчора, 9 листопада 2023 року, пройшов онлайн-мітап Aggeek, на якому фахівці роз'яснили, які ж технологічні рішення покращують економіку агровиробництва та розповіли про новаторські технології, які спрямовані на зменшення витрат та оптимізацію процесів.

Артур Анділахай, агроном-дослідник, керівник R&D напрямку SmartFarming, розповів про технологію Augenta, яка використовує штучний інтелект для аналізу грунту та визначення потреб у мінеральних добривах.

Богдан Круглик, директор Frendt LLC, виступив в захист картографування врожайності, яке дозволяє збирати дані, аналізувати їх і за допомогою цього робити сільське господарство більш прибутковим. Гасло його докладу було те, що "Людські навички х Технології = Вигода".

Олексій Агєєв, інженер-мехатронік систем точного землеробства, SmartFarming, зосередився на оцифруванні та продуктивності полів за допомогою високоточних висівних апаратів та рядових контролерів, використовуючи технології, що контролюють процес посіву.

Леонід Власов, директор Meteotrek, поділився історією використання метеостанцій Meteotrek на обприскувачі, які забезпечують точність внесення добрив та хімікатів з урахуванням погодних умов. Та як саме метеодані покращують економіку агровиробництва та допомагають більш ефективніше використовувати ресурси підприємства.

Андрій Капланюк, керівник департаменту розповсюдження, Frendt LLC, розказав щодо впровадження інноваційної системи відключення секцій на обприскувачах, яка автоматично реагує на контур поля. Це зменшує ризик перевитрати добрив, оптимізуючи процес та роблячи його ефективнішим. Його гасло - "Чим менше механізатори приймають рішення, тим краще працює".

Всі спікери наводили приклади успішних реалізацій своїх технологій, підкреслюючи їхню ефективність та окупність.

Як підсумок, заходи такого роду важливі для того, щоб аграрії могли взаємодіяти між собою, ділитися досвідом та впроваджувати інновації. Використання сучасних технологій - ключ до успішного та прибуткового сільського господарства.